неділю, 29 грудня 2013 р.

НОВОРІЧНИЙ КОНЦЕРТ ДЛЯ ДІТЕЙ СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ




26 грудня відбувся новорічний концерт для дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у районному будинку культури. На свято до малечі з привітаннями завітали голова районної ради Ігор Волошенюк та голова районної державної адміністрації Володимир Демчук.  
Ігор Волошенюк та Володимир Демчук в своїх виступах побажали, щоб сьогоднішній день приніс тепло і світло в серце кожної дитини та подякували їх опікунам та піклувальникам за нелегку працю, за те, що вони виховують належне покоління наших молодих українців.
Жодне новорічне свято не обходиться без традиційних гостей Діда Мороза і Снігуроньки, і це не виняток. Також діток розважали своїми виступами дитяча зразкова вокальна студія „Зернятко” та дитячий зразковий ансамбль сучасного танцю „Антарес” районного будинку культури.
По завершенню дійства кожна дитина отримала солодкий подарунок від Діда Мороза, Снігуроньки та керівників району.


пʼятницю, 27 грудня 2013 р.

ДЕНЬ ПАМ"ЯТІ ГРИГОРІЯ ГУРТОВОГО





26 грудня нинішнього року у Торчинському народному історичному музеї проведено день пам’яті засновника музею, відомого волинського краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924 - 2012), адже цього дня йому виповнилося б 89 років.
У заході взяли участь представники району заступник голови Луцької райдержадміністрації Арсен Сидорчук, начальник відділу культури Валентина Зінчук, головний спеціаліст Костянтин Сміян. Від освітянських організацій Торчина участь взяли директор місцевої ЗОШ Ольга Ворошик, вчителі та учні школи.
До Дня пам’яті працівники Торчинського музею підготували обширну тематичну виставку про життєвий і творчий шлях Г.О.Гуртового. Тут експонуються фотографії, документи, особисті речі і нагороди краєзнавця.
На початку учасники заходу оглянули експозицію, ознайомилися із цікавими експонатами Торчинського музею, який називають дітищем Григорія Гуртового. Після цього біля тематичної виставки директор закладу Олександр Мельник розповів про музейну долю, краєзнавчу, педагогічну і літературно-мистецьку діяльність засновника музею. Допомагали у цьому учні десятого класу Торчинської школи Наталя Звонковська, Софія Ванюк і Марія Нечипорук, яких підготувала вчитель Ольга Цибуліна.
Цікавими були фрагменти спогадів про Григорія Олександровича, якими поділилися з присутніми Арсен Сидорчук, Валентина Зінчук, Ольга Ворошик. Кожен із виступаючих наголошував на багатогранності таланту, феноменальності і неповторності Г.О.Гуртового. Піднімалися питання гідного пошанування та увічнення пам’яті невтомного пошуковця, особливо у зв’язку з 90-літтям від дня його народження, яке відзначатиметься наступного року.

пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Нарада бібліотекарів


   Начальник відділу культури райдержадміністрації Валентина Зінчук взяла участь  у методичному  дні  бібліотечних працівників району,  де  виступила з питанням  про роль  і  завдання  закладів культури на сучасному етапі. Також   було  обговорено  стан передплати періодичних видань  для бібліотек-філій районної ЦБС  на 1 півріччя 2014 року та джерела  її фінансування.  Валентина Зінчук наголосила   бібліотечним  працівникам  про   необхідність  здійснювати  з метою отримання додаткових коштів  більш  ефективну  фандрейзингову   діяльність.

вівторок, 3 грудня 2013 р.

Обласний семінар


     Начальник  відділу  культури  РДА  Валентина Зінчук  взяла  участь  і виступила  на  обласному  семінарі працівників  селищних та  міських бібліотек  для дітей  на тему «Інноваційна діяльність   міських  бібліотек для дітей», який  відповідно до плану роботи  управління культури облдержадміністрації  відбувся  на базі Торчинської селищної бібліотеки –філії для дітей  районної ЦБС.
   Вона розповіла  про  діяльність  влади і  закладів культури   в атмосфері  порозуміння, а також про  нові завдання і нові можливості  установ культури  району. Учасникам семінару  було  запропоновано  перегляд  масового заходу – заняття творчої майстерні «Промисли та ремесла України», яка діє при бібліотеці.
    Місцева  майстриня    народної творчості  Ольга Куляша  презентувала  власні   ляльки-мотанки  та розповіла  про їх роль  як духовних оберегів  в житті українського народу. Учасники семінару  також мали можливість  відвідати  майстер-клас «Декупаж на дощечках з використанням петриківського розпису», організований в рамках оголошеного Президентом України 2013 року – роком дитячої творчості.