четвер, 22 січня 2015 р.

УРОЧИСТОСТІ ПРИСВЯЧЕНІ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

21 січня в смт Торчин відбувся урочистий захід присвячений до Дня Соборності України. Урочистості розпочались із привітання заступника голови райдержадміністрації Арсена Сидорчука біля експозиції "З Днем соборності України!"
Захід відбувся за спільної участі представників влади, Торчинського народного історичного музею ім. О.Г.Гуртового, керівництва та учнів школи, працівників торчинської бібліотеки, представників місцевого самоврядування, депутата районної ради, учасників літературно-мистецької студії "Зорі над Стиром". Для всіх учасників була проведена екскурсія в музеї присвячена цій пам'ятній даті.

По закінченню слово надали депутату районної ради Пивовар Марії Йосипівні, яка щиро подякувала за теплу зустріч та підкреслила необхідність проведення й надалі подібних тематичних зустрічей задля єднання і виховання почуття патріотизму  підростаючого покоління в такий складний для країни час. Письменниця Лариса Волошенюк присвятила і прочитала для присутніх свій новий вірш, в якому згадувались  трагічні події сьогодення України. Після екскурсії відбулось покладання квітів до Пам'ятного Хреста загиблим за волю і незалежність України бійців УПА. І завершили урочисте дійство вже традиційним запалення лампадок біля пам'ятної дошки Героям Небесної сотні у Торчині.

вівторок, 13 січня 2015 р.

Районний фестиваль "Різдвяні святки - 2015"
9-10 січня відбувся районний фестиваль новорічно-різдвяних піснеспівів "Різдвяні святки-2015". У фестивалі взяти участь 29 хорових вокальних  колективів  та гуртів колядників клубів та будинків культури району, церков різних конфесій. Фестиваль відбувся у клубі села Гаразджа Піддубцівської та будинку культури села  Сарнівка Смолигівської сільських рад. Благословили дійстово Митрополит Луцький і Волинський
Михаїл та Благочинний Луцького району протоієрей отець Володимир. Заступник голови  райдержадміністрації Арсен Сидорчук та начальник відділу культури райдержадміністрації Валентина Зінчук привітали учасників та гостей фестивалю та вручили усім подяки.

неділю, 4 січня 2015 р.

     БЛАГОДІЙНІ КОНЦЕРТИ   У ЛУЦЬКОМУ РАЙОНІ 

                      З АВТОМАЙДАНОМ ВОЛИНЬ




4 січня в будинку культури села Лище взяла початок громадська акція "Допоможи армії", яка буде складатись з  благодійних концертів аматорських колективів районного будинку культури, що відбудуться в закладах культури Луцького району.
        Благодійна акція проходить у співпраці з Автомайданом Волинь та відділу культури райдержадміністрації. Зібрані кошти, теплі речі, продукти харчування, які зберуть територіальні громадами району під час концертів будуть передані на потреби військових в зоні АТО. Крім того, в приміщенні будинку культури с. Лище був організований ярмарок. Тут пропонувались для продажу вироби, створені руками діток з обмеженими можливостями. Організацію збору та безпосередню передачу допомоги забезпечує Автомайдан Волинь.