вівторок, 27 вересня 2016 р.

ДЕНЬ СЕЛА ГІРКА ПОЛОНКА


   25 вересня у Гіркополонківській сільській раді відбулось святкове дійство - День села. Участь у народних гуляннях взяли заступник голови райдержадміністрації Інна Бас, голова районної ради Валентин Приходько, директор сільськогосподарського приватного підприємства ,,Ратьˮ Віктор Шумський, колеги із Республіки Польща, та інші поважні гості.
   Після урочистого концерту, який проходив у місцевому Будинку культури, розваги продовжились на території стадіону. У програмі були: козацькі забави, куліш, виставки народних умільців, продаж та розіграш святкової лотереї, концерт військового оркестру національної гвардії, дискотека, а ще – запуск небесних ліхтарів.




понеділок, 26 вересня 2016 р.

Фестиваль "Осінні барви Торчина"



     У неділю, 25 вересня у селищі Торчин пройшов шостий фестиваль „Осінні барви Торчина”.
   Аматорські колективи  районів Волинської області формували святкову колону.  О 12 годині і господарі свята, і численні гості рушили урочистою ходою центральною вулицею селища до площі, де й розпочалося дійство.
Відкрив урочисте дійство заслужений народний ансамбль пісні і танцю України „Колос”. Художній керівник колективу, народний артист України Олександр Огороднік став ініціатором фестивалю та його режисером.
 Потому дійство продовжилось виступами народних аматорських колективів та окремих виконавців з районів Волинської області. У той час, як на сцені самодіяльні митці дарували усім барвисте пісенне розмаїття, у сквері була організована виставка виробів народних умільців, Торчинського будинку школяра, бібліотеки, а також продукція промислових та продовольчих товарів, представлених місцевими виробниками. Неподалік усі бажаючі смакували козацьким кулішем.