понеділок, 15 грудня 2014 р.

ЮВІЛЕЙ МАЯКІВСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ МУЗИЧНОЇ ШКОЛИ



         14 грудня Маяківська дитяча музична школа відзначила свій 20-річний ювілей. Урочистий концерт відбувся в приміщені щойно відремонтованого будинку культури села Маяки, завдячуючи допомозі сільського голови.
            Привітати ювілярів прийшли багато гостей, серед яких учні і випускники школи, їх батьки,  колеги по роботі, друзі, шанувальники музики, представники районної влади та сільський голова з родиною.
           Очолює колектив школи молодий, енергійний, перспективний директор Березинський Роман Степанович. Про рівень підготовки в школі красномовно свідчать численні учнівські дипломи лауреатів та дипломантів районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів. Позитивна атмосфера у взаємовідносинах викладачів, батьків та учнів сприяє реалізації творчого потенціалу школи. Обдарована педагогічна молодь, яка влилася до коллективу досвідчених корифеїв мистецтва, внесла у процес навчання свіжий, сучасний погляд на естетичне виховання.
         Коротко з історії школи. Вперше свої двері Маяківська школа відчинила у 1977 році як філіал Торчинської  музичної школи. В той час працювали семеро викладачів, зокрема Галина Кусевич, Любов Бровчук, Орест Мамотюк, Ярослав Ткач, Валентин Хісамутдінов, Людмила Варавіна, Любов Шапова. Функціонували відділи народних та духових інструментів, класи фортепіано та скрипки. У філіалі навчалось 75 дітей.
         В 1994 році з філіалу за сприянням голови Маяківської  сільської ради Ярмольського Ігоря Петровича була створена самостійна Маяківська дитяча музична школа. Сьогодні школу сміливо можна назвати школою мистецтв. Тут функціонує дитячий хор, вокальний ансамбль, ансамблі сопілкарів, баяністів, гітаристів, бандуристів, хореографічний колектив «Первоцвіт», відділ образотворчого мистецтва. В школі працюють 20 педагогів і займається 180 дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар