понеділок, 23 лютого 2015 р.

У Торчинському музеї відбувся захід-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні







Цілий тиждень, з 16 по 22 лютого, по всій Україні горіли тисячі свічей, лампадок, відбувалися заходи, присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У найбільш скорботний день, 20 лютого шану полеглим Героям віддали в Торчинському народному історичному музеї ім. Г. Гуртового. Для цього разом з директором А. Карпінським і вчителем історії Ю. Кондратюк приїхали учні 5 – 9 класів Усичівської ЗОШ І-ІІ ст., прийшли завідувачі місцевої бібліотеки для дорослих О.Мельничук і бібліотеки для дітей С. Скоп’юк. Усі взяли участь у заході-реквіємі «Я вже не повернуся, мамо, але знай – Я стану ангелом і боронитиму свій край».
Після спільного виконання Державного Гімну України і хвилини мовчання за загиблими під час революції і війни на сході України, директор музею Олександр Мельник ознайомив учасників з виставкою «Понад все вони любили свій коханий край», що присвячена подіям Революції Гідності. Присутні мали можливість побачити шматки бруківки з Хрещатика, коктейлі Молотова, саморобні щити і бронежилети та інші пам’ятні речі з київського і луцького Майданів.
Чимало тривожних емоцій приніс фільм про переломний день протистоянь 20 лютого, коли десятки українських патріотів ціною свого життя остаточно зламали хребет верхівці режиму. Разом зі своїми побратимами, полеглими раніше, вони стали Сотнею, яка тепер тримає небеса.
В пам’ять Героїв діти розповідали майданівські вірші, виконали «Заспіваймо пісню про Україну». З книги «Небесна Сотня» було зачитано ім’я кожного з Героїв. Зазвучав гімн Майдану «Пливе кача по Тисині».
Директор школи наголосив, що учні зростають в нелегкий, кривавий час, який дає нам уроки: бути небайдужими, єдиними, відданими своїй землі.
Завершився захід-реквієм покладанням вінка до Стели Героїв Небесної Сотні.
Слава Україні! Героям Слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар