понеділок, 5 грудня 2016 р.

Відомий режисер представив свій фільм у музеї імені Г.О.Гуртового

На другий день зими у селищі Торчин відбулася цікава і непересічна подія – допрем’єрний показ фільму закарпатського режисера В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе». Цей кіномитець, який, окрім цього, професійно займається юриспруденцією та публіцистикою, у своїй творчій біографії має більше десятка фільмів. Вони з успіхом сприймаються на міжнародному рівні, адже за останні три роки його стрічки понад сто разів демонструвалися у 29 країнах світу.
І ось, другого грудня у Торчинському історичному музеї імені Григорія Гуртового відбувся допрем’єрний показ названого епічного фільму, присвяченого історії однієї сім’ї, навіть однієї жінки, доля якої стала частинкою сучасної історії України – Лесі Гонгадзе – матері трагічно загиблого журналіста Георгія Гонгадзе.
На цей кінопоказ до музею завітали мешканці різних населених пунктів, зокрема, представниці торчинського осередку «Союзу українок», працівники освітянської галузі Торчина і Буянь, бібліотек для дорослих і дітей селища.
Родзинкою кіносеансу стало те, що презентувати фільм для торчинської публіки приїхав особисто режисер В’ячеслав Бігун, якого на волинські терени запросила учасниця Народної аматорської кіностудії «Волинь», кореспондент районної газети «Слава праці» Світлана Зозуля. Перед початком показу вона поставила лампадку як символ пам’яті про героїню фільму. Автор цих рядків, виконуючи роль ведучого, надав вступне слово для режисера, а почувши його побажання гарних вражень, перейшли до перегляду.
Режисер В’ячеслав Бігун

Година фільму пройшла в незвичному емоційному напруженні – були й усмішки і сльози. Глядачів вразили сила духу, вольовий характер Лесі Гонгадзе. Як дізналися зі стрічки, за життя вона втратила не одну найріднішу людину, але зберігала душевну велич і чистоту, й понад усе добивалася правди.

Перегляд стрічки «Серце мами Гонгадзе»

Зворушені таким сюжетом, учасники жваво спілкувалися з кіномитцем. Цікавилися як виникла ідея зробити фільм, як працювалося з такою непростою темою, моментами, що залишилися поза кадром та ін. А насамкінець побажали йому успішної прем’єри та подальших творчих звершень, які тепер чекатимуть і на Волині. Окремо вдячність висловили директору СГТзОВ «Родючість-агро» Володимиру Шегедину, за те, що підтримав цю можливість доторкнутися до мистецтва.
Спілкування з кіномитцем

Враженнями ділиться голова ГО «Союзу українок» Торчина Людмила Поціхька

Закінчився приємний день оглядом експозиції, де пан В’ячеслав побачив чимало непересічних сюжетів для повноцінних кінокартин. Сподіваємося, з часом вони будуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар