пʼятницю, 16 березня 2018 р.

До дня народження Тараса Шевченка

   В рамках проекту «Нас об’єднує любов до України» центральна районна бібліотека організувала зустріч з учнями старших класів Воротнівської загальноосвітньої школи, приурочену до дня народження Тараса Шевченка. На захід були запрошені волинські письменники, члени районної літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» Лукія Василевська, Наталія Бугай та Павло Покотило. 
  Ведуча заходу завідувач відділу обслуговування центральної бібліотеки Зоя Качан розповіла присутнім про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря. Продовжили розповідь про Тараса Шевченка письменники. В своїх виступах вони зазначили роль, яку відіграв Кобзар в їхньому житті та творчості, а також прочитали власні вірші, присвячені Шевченку. Слова великого генія і нині змушують задуматися над змістом життя, хвилюють серце – усі ці емоції відображалися у віршованих рядках поетів. Письменниця Наталія Бугай познайомила присутніх з піснею про Тараса Григоровича «Наш Тарас», музику до якої написала композитор Галина Васіна, яка прозвучала в аудіозаписі. 
  Учень 8-го класу Олександр Власюк прочитав вірш Євгенії Лещук «Шевченко іде на Волинь». Віктор Степанчук та Іван Яковчук читали вірші Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало» та «Заповіт». 
   Вчитель української мови та літератури Вікторія Кошелюк у своєму виступі наголосила, що молоде покоління завжди повинно шанувати творчість Великого Кобзаря, подякувала гостям за змістовні розповіді, щире слово, а районній бібліотеці - за організоване свято. Також вона представила організовану учнями виставку «Кобзарики, що живуть у наших домівках», на якій представлені найстаріші «Кобзарі», які є у домівках учнів села. 
  Сільський бібліотекар Ніна Самонюк також подякувала гостям за цікаву зустріч, подаровані книги та на згадку вручила подарунки. 
   На завершення письменники подарували власні книги з автографами.

Немає коментарів:

Дописати коментар