понеділок, 24 вересня 2018 р.

5 МІЖНАРОДНИЙ ТЕАТРАЛЬНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "МАНДРІВНИЙ ВІШАК"

21 вересня учасники театру-студії "Гармидер" відкрили 5 міжнародний театральний фестиваль "Мандрівний вішак" театр за межами театру біля районного будинку культури. Променад-перформансом «Гармидер: 2 км театру» розпочав своє дійство, основане на всіх виставах, поставлених театром-студією протягом 15 років своєї творчої діяльності. Гармидерці залучили глядача у своєрідну театральну екскурсію до річки Стир, потім через міст до вулиці Набережної та музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена, далі до скверу біля міської ради та парку «Зоряного», що на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської. Протягом усього маршруту провідники робили невеликі зупинки, аби представити короткі перформанси-уривки з окремих п’єс, зіграних колективом у різні роки. Щоби присутні могли краще зорієнтуватися в потоці вистав, у кожному новому пункті актори прикріплювали до своєї мандрівної валізи наклейки з постерами творів.





22 вересня стартувало  з майстер-класу для дітей «Ігровий театр. Видима енергія», який вела актриса театру «І люди, і ляльки» зі Львова Валерія Котеленець, та майстерок від ГО «Рукотвори».
Опісля були лицедійство «СковороДіти» від дитячої театральної студії «ДогориДриґом» (Луцьк) та драматичне дійство «Тамплієри» театру «Від Ліхтаря» (Рівне).


23 вересня учасники театру-студії "Гармидер"  представили глядачу казку-притчу "Змій", яка відбулася на 5-й поверсі ЦУМу. Декорацією для символічної сучасної казки про українське коріння та національні страхи й комплекси став вечірній театральний майдан. Динамічний сюжет сучасної авторки Надії Симчич та гротескові образи, створені акторами театру, доповнюються живим виконання давніх сакральних піснеспівів Аллою Опейдою та учасницею гурту «Верчечка» Ольгою Ткаченко.



Немає коментарів:

Дописати коментар