пʼятницю, 27 грудня 2013 р.

ДЕНЬ ПАМ"ЯТІ ГРИГОРІЯ ГУРТОВОГО





26 грудня нинішнього року у Торчинському народному історичному музеї проведено день пам’яті засновника музею, відомого волинського краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924 - 2012), адже цього дня йому виповнилося б 89 років.
У заході взяли участь представники району заступник голови Луцької райдержадміністрації Арсен Сидорчук, начальник відділу культури Валентина Зінчук, головний спеціаліст Костянтин Сміян. Від освітянських організацій Торчина участь взяли директор місцевої ЗОШ Ольга Ворошик, вчителі та учні школи.
До Дня пам’яті працівники Торчинського музею підготували обширну тематичну виставку про життєвий і творчий шлях Г.О.Гуртового. Тут експонуються фотографії, документи, особисті речі і нагороди краєзнавця.
На початку учасники заходу оглянули експозицію, ознайомилися із цікавими експонатами Торчинського музею, який називають дітищем Григорія Гуртового. Після цього біля тематичної виставки директор закладу Олександр Мельник розповів про музейну долю, краєзнавчу, педагогічну і літературно-мистецьку діяльність засновника музею. Допомагали у цьому учні десятого класу Торчинської школи Наталя Звонковська, Софія Ванюк і Марія Нечипорук, яких підготувала вчитель Ольга Цибуліна.
Цікавими були фрагменти спогадів про Григорія Олександровича, якими поділилися з присутніми Арсен Сидорчук, Валентина Зінчук, Ольга Ворошик. Кожен із виступаючих наголошував на багатогранності таланту, феноменальності і неповторності Г.О.Гуртового. Піднімалися питання гідного пошанування та увічнення пам’яті невтомного пошуковця, особливо у зв’язку з 90-літтям від дня його народження, яке відзначатиметься наступного року.

Немає коментарів:

Дописати коментар