середу, 23 березня 2016 р.

Найкращий читач району



 

У районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2016». Організаторами конкурсу стали сектор культури райдержадміністрації та районна бібліотека для дітей. За отримання титулу «Найкращий читач району-2016» змагалися 17 школярів. Цього року, згідно умов, учасниками конкурсу були учні 6-7 класів - найкращі читачі шкіл та бібліотек району. Ініціатор конкурсу - громадська організація «Форум видавців». У березні активно проходять районні та обласні етапи, а в травні у місті Львові відбудеться заключний етап фестивалю дитячого читання «Книгоманія 2016». 
    На районному конкурсі кожен з учасників  по-особливому та  з неабиякою цікавістю презентував  найулюбленішу прочитану книгу. До складу журі входили – член Національної Спілки письменників України Іван Чернецький,  волинські поети Наталія Бугай та Олександр Войтюк, які визначали творчі здібності школярів. 

 Оцінювання учасників проводилося компетентним журі за такими критеріями: кількість прочитаних книг сучасних українських та зарубіжних письменників  поза шкільною програмою, індивідуальний щоденник читання,  а також цікавою розповіддю про книгу та її автора.




Переможцями районного конкурсу стали учениця 6 класу Промінської  ЗОШ І-ІІ ступенів  Діана Повідзіон та учениця 7 класу Лищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Анна Мартинюк. Вони були нагороджені почесними грамотами сектору культури й вибороли право представляти Луцький район на обласному фестивалі дитячого читання "Найкращий читач області -2016".





Немає коментарів:

Дописати коментар