четвер, 23 березня 2017 р.

"Живе поезія у мові, у гніві, в посмішці, в любові"

 
  Чи задумувались ви коли-небудь, звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу.
    Поезія народжується з таїни людської душі, чогось сокровенного, зігрітого любов’ю поета. Вірші приходять до нас, щоб збудити думку, порадувати, пережити разом з автором те, що болить йому, засмучує чи вселяє надію.
   Не підлягає сумніву, що поезія відіграє одну з провідних ролей у духовному збагаченні людини. Тому, рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО було визначено 21 березня – Всесвітнім днем поезії. 
    З цієї нагоди в центральній районній бібліотеці відбувся поетичний альбом «Живе поезія у мові, у гніві, в посмішці, в любові». 
    Разом з ведучими Вірою Берегович та Ганною Омельчук присутні мали змогу перегорнути сторінки поетичного слова жіночої плеяди Волині – Ніни Горик, Надії Гуменюк, Валентини Штинько, Клавдії Корецької, Олени Криштальської, Тетяни Яков’юк, Євгенії Назарук, Лукії Василевської, Сіми Кордунової та багатьох інших талановитих наших земляків. Розповіді ведучих супроводжувалися мультимедійною презентацією.
    Вірші волинських поетес прочитали гості заходу, студенти Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Стравінського та бібліотечні працівники. 
    Особливими гостями заходу стали молоді поетеси, члени районної літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» та літературної студії «Без меж…» – Марія Муляр, Оксана Дубровка (Ксенія Дубровкіна) та Ольга Назарчук (Ольга Антош).
   Щиро та невимушено вони розповідали про себе, свої захоплення, творчі напрацювання, читали власну ліричну та соціальну поезію, яка була тепло сприйнята учасниками заходу. 
    Також присутні мали змогу прочитати свої улюблені поетичні твори. 
  Приємно здивувала викладач бібліографії ВДУКіМ Лідія Маркевич, росіянка за походженням, яка досконало володіє українською мовою, прочитавши напам’ять вірш Ліни Костенко.
   На завершення директор районної ЦБС Валентина Ходаковська подякувала всім за щирий вечір поезії, а молодим поетесам побажала творчого натхнення та вручила подарунки.
  Усі присутні мали змогу ознайомитися з переглядом літератури «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Немає коментарів:

Дописати коментар