суботу, 14 травня 2016 р.

"Інноваційний пошук - основа розвитку бібліотек району"

12 травня на базі бібліотеки-філії с. Маяки відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Інноваційний пошук – основа розвитку бібліотек». У роботі семінару взяла участь завідувач сектору культури райдержадміністрації Валентина Зінчук та Маяківський сільський голова Олена Твердохліб. 
На роботі бібліотек, зокрема їх фандрейзинговій діяльності, детально зупинилася директор ЦБС Валентина Ходаковська. 
Про роль і місце сільської бібліотеки в організації змістовного дозвілля дітей, інноваційні форми роботи ознайомила учасників семінару заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Галина Солодуха.
Завідувачем методико-інформаційного відділу ЦРБ Наталією Харчук надано методичні рекомендації, як працювати сільським книгозбірням в сучасних умовах та підтримувати імідж бібліотеки в інформаційному просторі. Важливим аспектом сільської бібліотеки є створення власного іміджу, пошук нових шляхів для самореклами.
Завідувач відділу обслуговування ЦРБ Зоя Качан озвучила рекомендації обласного семінару працівників, відповідальних за роботу з юнацтвом на тему: «Бібліотека – платформа для національно-патріотичного виховання підлітків та молоді». З консультацією «Сучасні вимоги в роботі з бібліотечним фондом» виступила завідувач відділу комплектування та опрацювання документів ЦРБ Людмила Богдан.
Завідувач бібліотеки-філії с. Маяки Ганна Рощук ознайомила колег з оновленою після капітального ремонту бібліотекою, поділилася досвідом своєї роботи, співпрацею з місцевою владою, закладами освіти, музичною школою.
 Окрім того, було проведено професійний діалог «Зберігаючи традиції, шукаємо нове», а також надано методичні та практичні поради щодо активізації та осучаснення їхньої діяльності.
Насамкінець учасники семінару мали можливість оглянути сучасну, затишну та гарно оформлену Маяківську бібліотеку.


Немає коментарів:

Дописати коментар