понеділок, 19 березня 2018 р.

Зустріч з добровольцями полку "Азов"


   16 березня у Торчині відбулася зустріч з вояками добровольчого полку «Азов» Національної гвардії України, яку організували працівники музею імені Григорія Гуртового. Хвилиною мовчання під час заходу вшанували пам’ять волинських азовців – Героя України Андрія Снітка та Ігоря Сливки, нещодавно загиблих Юрія Луговського та Марка Гудзовського, а також всіх, хто віддав життя у боротьбі за український Донбас.
   «Азов» – це формування, бійці якого з весни 2014 року воювали і воюють у багатьох небезпечних точках Донбасу. Так, 13 червня того року вони відбили у сепаратистів важливий пункт українського Приазов’я місто Маріуполь і з того часу продовжували його обороняти. Далі були переможні бої за Мар’їнку, участь в Іловайській операції, а в лютому 2015 року – успішна Широкинська наступальна операція. Про свою участь у цих та інших боях розповідали вояки «Азову» з Волині Андрій Д’яченко, Вадим Бєльський, Вадим Крикун, Андрій Ковальчук і Сергій Цуз. Під час розповідей демонстрували відео і фото, зроблені у ході військових дій. У залі була оформлена виставка, на якій представлений стенд про історію полку, а також зразки різних видів озброєння, що використовувалося у зоні бойових дій.
   На зустрічі з вояками «Азову» побували учні восьмих класів Торчинської загальноосвітньої школи ім. С.Гнатюка, завідувач сектору культури райдержадміністрації Валентина Зінчук, директор Луцької РЦБС Валентина Ходаковська, представники місцевого осередку «Союзу українок» та небайдужі мешканці Торчина та Буян.
    Валентина Зінчук виголосила вітання воїнам від Луцької районної ради та Луцької районної державної адміністрації, а також нагородила їх грамотами за патріотизм і відвагу, проявлені у боротьбі за соборність українських земель. Від Торчинського музею добровольці отримали книги Григорія Гуртового «Торчин – передзвін віків» і буклети про музей.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар