вівторок, 21 жовтня 2014 р.

ВІДКРИТТЯ НОВОГО МЕМОРІАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ

19 жовтня в селі Гаразджа відбулось урочисте відкриття пам’ятника односельчанам «Синам і дочкам України», що загинули у роки Другої світової війни.
         „Уродженцям села Гаразджа, відомим і невідомим, котрі у роки Другої світової війни поклали своє життя на вівтар Української Незалежної держави, загинули у лавах Української Повстанської Армії, у рядах Червоної Армії, від гітлерівських та сталінських репресій, стали жертвами провокацій на рідній землі та померли від рабської праці в Німеччині і Сибіру” - викарбувано на монументі.



  На заході були присутні та виступили начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук, секретар обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій Волинської обласної державної адміністрації Олександр Кравчук, керівник апарату районної державної адміністрації Петро Козачук, Піддубцівський сільський голова Борис Горбатюк,  жителі села Гараджа та вихованці місцевої школи.
         Усі виступаючі подякували жителям села Гаразджа за те, що у такий непростий час змогли згуртуватися та зібрати кошти на встановлення монументу, адже без пам’яті минулого немає майбутнього.
         Після освячення пам’ятного меморіалу та панахиди за загиблими відбулось покладання квітів та вінків. Варто зазначити, що на урочистостях також була присутня та виступила заслужена самодіяльна хорова капела «Посвіт» під незмінним керівництвом Ростислава Кушнірука.

Немає коментарів:

Дописати коментар