вівторок, 21 жовтня 2014 р.

          ВІДКРИТТЯ ПАМ"ЯТНИКА У СЕЛІ КРУПА ПІДГАЙЦІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКЇ РАДИ

      19 жовтня у селі Крупа Підгайцівської сільської ради відбулось свято – урочисте відкриття пам’ятника Усім жителям села Крупа, які боролись за волю та незалежність України
Урочиста церемонія розпочалась із Хресного ходу священників та вірян помісної православної церкви до місяця розташування пам’ятника та виконання державного гімну під акомпанемент духового оркестру. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив монумент та здійснив молитву за всіх рабів Божих, які воювали за Україну. Опісля виступили та привітали із святом та відкриттям пам’ятника Анатолій Бубєнщиков - помічник голови обласної ради, Арсен Сидорчук – заступник голови райдержадміністрації, Юрій Семенюк – Підгайцівський сільський голова. Взяли участь у святкуванні і Віктор Сливка – заступник начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, представники братства УПА Волинського краю.




           










 В цей погожий день ми стоїмо біля пам’ятника, на якому написані імена загиблих на фронтах Великої Вітчизняної війни, воїнів УПА, репресованих, учасників бойових дій 1941-1945рр., але давайте згадаємо ще тих, кого ще не віднайшли. В цей день, ми повертаємось до історії, до коріння нашого роду, до Батьківщини. Тож хочу побажати вам миру у нашій ненці Україні, - зазначив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
            А на закінчення зібрання з нагоди відкриття пам’ятника Усім жителям села Крупа, які боролись за волю та незалежність України пролунали слова Не цурайтеся, діти, села, не забудьте до нього стежини у виконанні народного аматорського хору  Червона калина.

Немає коментарів:

Дописати коментар