середу, 24 травня 2017 р.

День Героїв України

  23 травня в Україні відзначають День Героїв. Це день пам’яті про борців за волю України, які присвятили своє життя служінню нації. Але в теперішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам’яті про героїв минулого. Це день вшанування наших нинішніх героїв, мужніх і відважних воїнів АТО.
   В читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся вечір-вшанування учасників АТО «Герої живуть серед нас». 
  Ведучі – бібліотекарі Віра Берегович і Ганна Омельчук представили гостей заходу: голову районної державної адміністрації Ігоря Ярмольського та його заступника Інну Бас, голову районної ради Валентина Приходька, які подякували воїнам за мужність і героїзм та низько вклонилися матерям і вдовам. Також вручили почесні відзнаки Михайлу Котельчуку та Ігорю Кушніру (посмертно), а жителям села Баїв Борису Левчуку і Сергію Душаку вручили медалі «Незалежність України» ІІІ ступеня та почесні відзнаки «За оборону Дебальцево».
   На заході також були присутні учасники АТО району, вдови та матері загиблих воїнів, учні Гіркополонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
   Голова громадської районної Спілки учасників АТО Віталій Пудлік подякував районній владі за підтримку, матерям та дружинам солдатів – за мужніх, відданих синів та чоловіків. Слова вдячності нашим Героям від імені Гіркополонківської ЗОШ висловив учень 9-го класу Юрій Зайчук.
   Для присутніх Героїв звучали музичні вітання у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Лебідонька» будинку культури села Липини, методиста РОМЦ сектору культури РДА Клавдії Пшибельської, а бібліотекар ЦРБ Ганна Омельчук прочитала вірш Людмили Лєгостаєвої «Балада про дві душі».
Шануймо і пам’ятаймо наших Героїв!

Немає коментарів:

Дописати коментар