понеділок, 27 лютого 2017 р.

День героїв Небесної Сотні в с.Чаруків

  Щирою та гостинною стала для учнів та вчителів загальноосвітньої школи села Чаруків творча зустріч волинських письменників – членів районної літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром», яка була присвячена світлій пам’яті Героїв Небесної Сотні. Зустріч організувала центральна районна бібліотека в рамках проекту «Нас об’єднує любов до України».
  Ведуча, завідувач відділу обслуговування районної бібліотеки Зоя Качан, розповіла про події тих великих днів, які назавжди змінили історію нашої нації, ознайомила з творчими доробками гостей Лукії Василевської, Марії Пишук та Наталі Бугай і їх колективною збіркою «Обпалені надії».
Письменники розповіли про себе, про свої творчі здобутки, поділилися враженнями від перебування на Майдані під час Революції Гідності, прочитали власні патріотичні вірші, присвячені Героям Небесної Сотні та учасникам АТО.
   Вокальна група старшокласників виконала патріотичні пісні про Героїв новітньої історії України. З хвилюванням прозвучали вірші у виконанні учнів Соломонюк Юлії, Когав’юк Маріанни, Синиці Андрія, Сніцар Людмили «Горить Хрещатик» Марії Пишук, «Герою» Наталії Бугай, «Слово з Майдану» Лукії Василевської, «Обпалені надії» Павла Покотила. Учениця 9 класу Мережа Соломія прочитала вірш про АТО, який написала її однокласниця Жук Олена.
  На завершення письменники подарували власні книги з автографами, а вчитель української мови та літератури Наталія Шевчук подякувала гостям за змістовну і цікаву зустріч, побажала всім миру, злагоди і творчого натхнення. Для Лукії Володимирівни Василевської ця зустріч була подвійним святом, символічним поверненням у молодість, адже свою трудову діяльність на учительській ниві вона починала саме з цієї школи.
 Сільський бібліотекар Ольга Барда висловила слова подяки гостям та вручила обереги, які виготовила місцева майстриня Лариса Новосад. Вона ознайомила присутніх з альбомом «Вони захищали Україну», де вміщено інформацію про односельчан, які брали участь в АТО.


Немає коментарів:

Дописати коментар